oktober 22, 2018 | Artist Brand Awareness Business Instagram Marketing Personal Social Influencer

Zó groei je jouw eerste 10K volgers op Instagram

Author

Sem

10.000 volgers op Instagram… wie droomt daar nou niet van? Het is goed voor je bedrijf, je imago én je komt vertrouwt en succesvol over. Iets wat iedereen ambieert! Om je een handje te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan snel even verder!

Tip 1: Doe onderzoek naar je doelgroep

Als allereerst moet je je huidige doelgroep leren kennen. Zo kan je kijken wat ze waarderen en wat dus waarschijnlijk ook andere zal aanspreken. Stel jezelf dus de volgende vragen:

  1. Zijn het mannen of vrouwen?
  2. Wat is hun leeftijd?
  3. Wat is hun land van herkomst?
  4. Uit welke streken van het land komen ze?
  5. Hoe actief zijn mijn volgers?
  6. Bezoeken ze vooral mijn profiel? Liken ze alleen m’n foto’s? Of beide?
  7. Welke foto’s liken ze het meest?
  8. Op welke dagen doen mijn posts het het beste?
  9. Op welk uur doen mijn posts het het beste?
  10. Hoe hoog is mijn engagement percentage nu?

Je hebt nu een duidelijk profiel van je volger. Je kan nu doelgerichter nieuwe volgers gaan targeten.

Tip 2: Gebruik alle functies die Instagram biedt

Dan hebben we het niet alleen over het plaatsen van foto’s, maar ook over: tags, geotags, hashtags, verhalen en IG-TV. Hoe actiever je alle functies gebruikt, hoe meer Instagram je waardeert. Méér waardering betekent méér zichtbaarheid op Instagram! Je profiel zal dus door Instagram aan meer accounts worden getoond.

Tip 3: Maak minstens 3 stories per dag

Stories zijn een goede manier om jouw account vaker zichtbaar te maken aan jouw volgers. Hoe meer stories je upload, hoe vaker je vooraan in hun ‘story-feed’ komt te staan, en deze dus worden bekeken. Stories hoeven geen hoge kwaliteit te hebben, dit kan al een foto zijn van je ontbijtje. Het gaat er om dat je actief post.

Tip 4: Post regelmatig

Hoe vaker je post, hoe meer likes en comments je krijgt. Er is zelfs een studie die een proef deed bij 100.000 Instagram profielen. Daar kwam uit dat als je meer dan 7 x per week post, je meer likes & comments krijgt dan inactievere profielen. Je hebt ook meer kans om bovenaan te komen in de tijdlijn van volgers.

Tip 5: Doe hashtag onderzoek

Bij een hashtag onderzoek, zoek je uit welke hashtags het beste bij jou en jouw doelgroep passen. Hashtags mogen niet tè vaak zijn gebruikt (dan zal jouw foto niet snel op de ‘populair’ pagina komen). Maar zorg er ook voor dat het geen hashtags zijn die nóóit worden gebruikt. Als je de juiste hashtags gebruikt, is er een kans dat je in de top 9 van Instagram komt óf zelfs de verkenningspagina behaalt :).

Tip 6: Verhoog je interactie via Instagram stories

Gebruik Instagramstories om meer van je identiteit te laten zien. Praat tegen je volgers en betrek ze in je posts door middel van polls en vragen. Je zult snel zien dat de likes en betrokkenheid toenemen als je minimaal 3 stories per dag post.

Tip 7: Organiseer een leuke actie voor je volgers!

Geef iets weg! Zorg wel dat het écht de moeite waard is. Er worden tegenwoordig zó veel win-acties gehouden, dat de prijs wel interessant moet zijn, anders zullen er weinig mensen deelnemen. Zorg ervoor dat de personen die meedoen je account moeten volgen (gratis volgers!) én een persoon taggen onder je foto die óók mee moet doen (méér bereik). Hierdoor zal je post eerder ‘viral’ gaan.

Tip 8: Creëer hoogtepunten

Laat in je hoogtepunten de belangrijkste USP’s zien van jezelf of je bedrijf. Wat maakt je bijzonder en waar sta je precies voor? Hoogtepunten zijn eigenlijk stories die blijven staan. Zorg dus dat ze iets toevoegen aan je profiel en dat je laat zien waar je voor staat.

Tip 9: Engage 

Dit is waarschijnlijk de aller belangrijkste tip van het rijtje: engage, engage en nog eens engage. Like foto’s van andere, comment onder hun foto’s en volg accounts in jouw niche. De reden hiervan is dat deze mensen jouw profiel gaan zien en zij dit ook bij jou terug doen.

Tip 10: Creëer een goede call to action in je bio

Als je de 10.000 volgers nog niet hebt bereikt is je biografie de énige plek waar je een actieve link kunt plaatsen. Zorg er dus voor dat deze ook wordt bekeken door je volgers. Plaats een call to action in je bio en zorg dat je volgers nieuwsgierig zijn naar je link!

Bonus Tip: Download ons gratis ebook voor de handige praktische tips 👇

Zó groei je jouw eerste 10K volgers op Instagram