september 12, 2018 | Business Instagram Marketing Social Influencer

Dít is waarom je een agency moet inhuren voor de follow/unfollow methode!

Author

Sem

Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers is Instagram populairder dan ooit tevoren. Daarom is het belangrijk voor bedrijven en influencers dat ze continu blijven presteren om de concurrentie een stapje voor te blijven.

Helaas is het door de populariteit van Instagram bijna onmogelijk om nog organisch te groeien. Met zo ongelofelijk veel gebruikers lukt het bijna niet om je content nog bij de juiste mensen te krijgen.

Zoals jullie wel begrijpen is het realistisch gezien niet mogelijk om de hele dag interactie te hebben met je volgers. Je moet naar je werk, bent druk met school óf met andere dingen. Engagen is de belangrijkste manier om te groeien. Maar om te engagen heb je héél veel tijd nodig, moet je moeite doen én moet je kennis hebben van Instagram. Dit is niet voor iedereen weggelegd en dus zijn er andere manieren :).

Wat kan je doen om je Instagram te laten groeien?

De makkelijkste manier om je volgers te laten groeien is door gebruik te maken van een ‘Managed Groei Service’. Het helpt je om volgers te verkrijgen die jíj graag wilt en de engagement te verhogen. Al het werk wordt voor je gedaan terwijl jij lekker achterover kan zitten en je kan focussen op dingen die echt belangrijk zijn.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet nadat je je hebt ingeschreven voor een Managed Groei Service als SocialGroei?

Allereerst is het belangrijk dat je wegblijft bij bedrijven die bepaalde resultaten beloven!!! We begrijpen dat als je betaalt, je graag ook resultaat wilt, maar zoals met de meeste dingen in het leven; goede dingen kosten tijd. Gelukkig zie je met een managed groei service al binnen een week resultaat.

Als je binnen de gebruikersvoorwaarden van Instagram wilt blijven (wat we je aanraden om te doen), zal het een paar weken duren om je eerste ‘growth cycle’ op te bouwen. Dit komt omdat Instagram bepaalde limieten heeft m.b.t hoe vaak je kan ‘engagen’ met andere accounts (dit om spammers te voorkomen). Als jij normaal gesproken maar 1 persoon per dag volgt, dan kan je niet de volgende dag 800 mensen gaan volgen. Hierdoor zal je ‘geflagged’ worden. En dit is iets wat je niet wilt. Het is namelijk heel slecht voor je account. Daarom is het belangrijk om in het begin langzaam op te bouwen. Dan ben je verzekerd van een ‘gezond’ account de maanden erna.

Daarnaast is het heel belangrijk om goed onderzoek te doen naar waar jouw doelgroep zich bevind op Instagram. Factoren zoals leeftijd, geslacht en andere demografische gegevens zijn belangrijk om te bepalen met welke accounts je actief wilt engagen om jouw account te laten groeien.

Als je account eenmaal ‘opgewarmd’ is moet je je voorbereiden op een paar dingen! Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je nieuwsfeed gaat veranderen. De meeste mensen kunnen maar moeilijk wennen aan het feit dat ze mensen volgen die ze niet kennen. En dus ook hun foto’s voorbij zien komen in hun feed. Vergeet niet dat dit een belangrijk aspect is wanneer het gaat om een Gemanagede Groei Service. Je moét met je doelgroep engagen zodat deze mensen jouw profiel krijgen te zien en hopelijk gaan volgen.

Ten tweede, de groei van je account is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

-hoe bereikbaar je doelgroep is op Instagram
-hoe ze reageren op engagement (likes & follows).

Door bovenstaande punten variëren de resultaten van klant tot klant en kan je dus nooit zeggen hoeveel volgers je exact gaat groeien! Uiteraard zal jouw account-manager er alles aan doen om verbetering te brengen in je engagement en het aantal volgers.

Zoals ik al zei, in het begin zul je dus een beetje rustig aan moeten doen met je account.

Benieuwd naar de Follow/Unfollow methode?

Oke, we weten dat Instagram hét perfecte platform is voor het genereren van traffic, het verkopen van producten en/of het opbouwen van een merk maar we moeten we niet vergeten dat dit allemaal afhangt van hoeveel volgers je hebt. Het groeien van je Instagram kost niet alleen héél veel tijd, het is ook bijna onmogelijk om dit zonder enige kennis van Instagram voor elkaar te krijgen.

We begrijpen dat veel mensen pure, organische groei op hun accounts willen zien maar helaas is de realiteit dat je geen 20 uur per dag kan spenderen aan Instagram. Ook is het zo dat de meeste mensen geen budget hebben om een gespecialiseerd social media team in te huren om hun Instagram te managen!

Natuurlijk zijn er mensen die dit wel kunnen betalen maar zelfs dát is geen garantie. Bedrijven kunnen de meest prachtige feed en marketingstrategie voor je maken, maar dit is nog geen garantie dat je Instagram ook zal groeien.

Om een account te laten groeien moeten andere mensen eerst je account zien. Denk er maar over na, hoe denk je dat mensen je account zien wanneer het algoritme continue aan het veranderen is? Daarnaast heeft het platform meer dan 1 miljard gebruikers en worden er per dag meer dan 95 miljoen afbeeldingen geupload. Daardoor is het voor gebruikers niet alleen bijna onmogelijk om je account te vinden, maar ook om je posts te zien.

Naast het versturen van een persoonlijk bericht naar iedereen op Instagram is engagen met iemand haast de enige manier om te garanderen dat mensen zien dat je bestaat, dat ze een glimp van je account oppikken en je misschien wel gaan volgen.

Start met de follow/unfollow methode als je op zoek bent naar een bewezen methode om je account te groeien en die daarnaast ook nog eens écht waar voor z’n geld geeft. Dit is de beste en vaak de enige optie! De follow/unfollow methode helpt je bij het groeien van duizenden engagende accounts in jouw doelgroep, die normaal nooit je content zouden zien.

Je kan de follow/unfollow methode ook wel vergelijken met een vriendelijke tik op de schouders, waarna je die persoon verteld dat ze je account even moeten komen bekijken. Het lijkt allemaal simpel, engagen met een aantal accounts in je doelgroep, maar het is belangrijk dat je begrijpt dat er veel gecompliceerde acties achter de schermen uitgevoerd moeten worden om deze strategie succesvol te maken.

Iemand moet het systeem dagelijks gebruiken, testen, aanpassen en voortdurend zoeken naar de juiste doelgroepen om mee te engagen. Dit alles, terwijl je nog steeds werkt binnen de limieten van Instagram en voorloopt op alle frequente app-updates.

We begrijpen dat je natuurlijk alleen je vrienden, familie en idolen op je nieuwsfeed voorbij wilt zien komen, maar als je prioriteit is om te groeien zal je er aan moeten wennen om onbekende gezichten in je nieuwsfeed te zien.

Het probleem is dat er geen andere methodes zijn om te groeien en die er dan ook nog eens voor zorgen dat jouw account wordt gezien en dat je engagement vervolgens óók omhoog gaat.

De follow/unfollow methode zal je volgers vergroten met mensen uit jouw doelgroep. Voorbeeld: als je een nagelstudio hebt, is het belangrijk dat je gaat engagen met mensen die andere nagelstudio’s volgen. Dit is natuurlijk veel logischer dan dat je iemand gaat volgen die een autobedrijf heeft.

Maar wat is een Gemanagede Groei Service nou precies? En waarom heb je het nodig?

Al dat gepraat over een Gemanagede Groei Service zonder enig idee waar het over gaat. Laat me het even uitleggen! Instagram marketing heeft de grootste ROI, maar is ook het meest tijdrovende van allemaal. Het is super belangrijk dat je een constante aanwezigheid op het platform hebt, maar op een manier die niet veel tijd kost.

Als productiviteits hacker, als er iets te automatiseren valt; DOE HET! Het probleem met de follow/unfollow methode is, is dat het niet succesvol is als je het volledig automatiseert. Dat is waar de Gemanagede Groei Service van pas komt. Met deze service is er namelijk dagelijks een expert bezig die jouw account in de gaten houdt. Deze persoon heeft een hoog niveau van vaardigheden en kennis om ervoor te zorgen dat alles correct wordt gedaan. Als je dit zelf probeert zal je er snel achter komen dat het onmogelijk is om een geautomatiseerde campagne te laten lopen zonder enige kennis van de richtlijnen & app-updates van Instagram. Als je dus zelf niet de tijd of kennis hebt, waarom zou je het dan niet door een professionele agency laten doen?

Er is een groep van ‘experts’ die er heilig van overtuigd is dat de follow/unfollow methode niet werkt. Ze praten continue over ‘echte’ groei en zweren erbij dat je je account kunt laten groeien door simpelweg kwaliteits content te posten, de juiste hashtags te gebruiken en op de juiste tijden te posten. Daarnaast verwachten ze ook dat je 24/7 op het platform zit, dat je elke dag nieuwe content creëert en de hele dag met mensen op Instagram praat. Hoewel deze methode voor sommigen kan werken, is dit niet een oplossing voor iedereen (zelfs niet voor velen). Niemand heeft echt de tijd om dit te doen aangezien we druk zijn met het opbouwen van bedrijven, merken en het werken aan onze carrière. Instagram is maar een klein deel van de puzzel.

Niemand groeit op Instagram zonder een of andere ‘hack’ te gebruiken en als ze dit wel doen dan spenderen ze de hele dag, 7 dagen per week om dit te doen. Wil je zoveel tijd investeren wanneer je een agency hebt die dit in een fractie van de tijd en kosten doet? Natuurlijk niet.

Dit zijn de belangrijke feiten die je moet weten van een Gemanagede Groei Service:

  1. Direct nadat je je hebt aangemeld bij een Managed Groei Service, kun je verwachten dat er een team is aangesteld om je account in te stellen en te optimaliseren voor de beste resultaten.
  2. Ze zullen je bedrijf, markt en doelgroep grondig onderzoeken, analyseren en exact bepalen waar zij zich bevinden op Instagram. Dit zorgt ervoor dat je jezelf kan marketen aan de juiste mensen die waarschijnlijk interesse hebben in je merk / producten / diensten / zelf.
  3. Het follow/unfollow systeem begint langzaam op gang te komen als het met personen in je doelgroep begint te engagen. Vervolgens zijn de experts druk bezig om de meest efficiënte maar organische groeisnelheid te bereiken die mogelijk is. Wanneer iemand een like, reactie of follow op zijn pagina ziet vanuit jouw account, worden ze nieuwsgierig naar jouw pagina en bekijken ze deze. De kans is groot dat ze er zelfs voor kiezen om je pagina terug te volgen.
  4. Na een aantal dagen zal de Instagram Expert mensen gaan ontvolgen en dan zal het proces weer opnieuw beginnen.
  5. Je zal haast onmiddellijk nieuwe volgers krijgen – hoe beter je content, des te meer je account zal groeien. Dit betekent ook dat de engagement en interactie met je account vergroot wordt en dit zorgt dan weer voor een steeds breder platform om je producten te verkopen en/of je merk te promoten. En dat alles terwijl je slaapt! Hoe mooi is dat?

Herinnering: automatisering is een hulpmiddel, geen oplossing.
Ik zou niet verantwoord bezig zijn als ik deze disclaimer niet aan het einde van dit artikel zou toevoegen. Ik heb het vaak gezegd; Je merk/bedrijf alleen laten groeien door automatisering is niet het antwoord, het is slechts een tijdrovend stukje van de puzzel!

Dít is waarom je een agency moet inhuren voor de follow/unfollow methode!